Kodet telefonike të shteteve (prefikset ndërkombëtare) për thirrje ndërkombëtare janë të ngjashme me kodet e qyteteve për thirrje të kryera nga një qytet në një qytet tjetër. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se kodi i qytetit duhet fshirë në rastet e thirrjeve drejt shteteve të tjera. Për thirrje ndërkombëtare, i interesuari duhet të shtypë kodin telefonik të shtetit, i cili zakonisht fillon me '00', më pas të shtypë kodin e qytetit, përgjithësisht duke hequr zeron e parë të këtij të fundit, dhe si përfundim numrin e personit të cilin dëshiron të telefonojë. Si rrjedhojë, numri i telefonit të përdorur për të kryer një thirrje brenda Gjermania '08765.123456' do të jetë '0049.8765.123456' për thirrje nga Austria, Zvicra apo çdo shtet tjetër. Çdo përjashtim nga ky rregull, I njohur prej nesh, mund të gjendet në këtë uebsajt. Nëse mundet, duhet dhënë edhe qyteti/qyteza apo krahina nga ku vjen numri i telefonit. Për shembull, numri i telefonit +49301234 vjen nga Berlini (Gjermani).

Ofrohen opsionet e mëposhtme:


10 shtetet ose kodet telefonike më të kërkuara:

Shteti Prefiksi telefonik ndërkombëtar TLD Ora lokale
1.Gjermania0049+49.de9:06
2.Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA)001+1.us0:06 - 5:06
3.Shqipëri00355+355.al9:06
4.Kanada001+1.ca22:06 - 5:06
5.Maqedonia00389+389.mk9:06
6.Greqia0030+30.gr10:06
7.Zvicra0041+41.ch9:06
8.Belgjika0032+32.be9:06
9.Italia0039+39.it9:06
10.Argjentina0054+54.ar5:06


Ju urojmë udhëtim të mbarë dhe/ose marrëveshje të suksesshme biznesi!


Gjermania - Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) - Shqipëri - Kanada - Maqedonia - Greqia - Zvicra - Belgjika - Italia - Argjentina - Spanja - Austria - Bullgaria - Brazili - Poloni - Turqia - Mali i Zi - Rumania - Australia - Kina - Monako - Arabia Saudite - Anglia - Danimarka - Rusia - Afrika e Jugut - Franca - Holanda - Afganistan - Algjeria - Angola - Benini - Japonia - Çad - Bahraini - Bahamet - Bermuda - Bolivia - Antigua dhe Barbuda - Anguilla - Beliza - Bellorusia - Barbadosi - Andora - Azerbajxhani - Aruba - Burundi - Butani - Burkina Faso - Suedia