Kodi internacional telefonik

Lista e renditjes së kodeve telefonikë të shteteve sipas alfabetit,
të renditura sipas emrit të shtetit përkatës:Shteti Kodi internacional telefonik TLD Ora lokale
1.Japonia+810081jp10:52
2.Korea Jugore+820082kr10:52
3.Vietnami+840084vn08:52
4.Korea Veriore+85000850kp10:52
5.Hong Kong+85200852hk09:52
6.Makao+85300853mo09:52
7.Kamboxhia+85500855kh08:52
8.Laosi+85600856la08:52
9.Kina+860086cn07:52 - 09:52
10.Bangladeshi+88000880bd07:52
11.Taivani+88600886tw09:52Udhëzime përdorimi: Prefikset Ndërkombëtare për thirrje ndërkombëtare janë të ngjashme me kodet e qyteteve për thirrje të kryera nga një qytet në një qytet tjetër. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se kodi i qytetit duhet fshirë në rastet e thirrjeve drejt shteteve të tjera. Për thirrje ndërkombëtare, i interesuari duhet të shtypë kodin telefonik të shtetit, i cili zakonisht fillon me 00, më pas të shtypë kodin e qytetit, përgjithësisht duke hequr zeron e parë të këtij të fundit, dhe si përfundim numrin e personit të cilin dëshiron të telefonojë. Si rrjedhojë, numri i telefonit të përdorur për të kryer një thirrje brenda Taivani '08765 123456' do të jetë '00886.8765.123456' për thirrje nga Austria, Zvicra apo çdo shtet tjetër.


Kodi internacional telefonik