Kodi internacional telefonik

Lista e renditjes së kodeve telefonikë të shteteve sipas alfabetit,
të renditura sipas emrit të shtetit përkatës:Shteti Kodi internacional telefonik TLD Ora lokale
1.Malajzia+600060my06:27
2.Australia+610061au06:27 - 08:27
3.Ishujt Mc Donald+610061hm4:27
4.Ishujt Heard+610061hm4:27
5.Ishujt Lord Howe+610061au08:57 - 08:57
6.Ishujt Kokos+61 891620061 89162cc04:57
7.Ishulli Kristmas+61 891640061 89164cx05:27
8.Indonezia+620062id05:27 - 07:27
9.Filipinet+630063ph06:27
10.Chatham Islands+640064nz11:12 - 11:12
11.Zelanda e Re / Aotearoa+640064nz10:27
12.Ishujt Pitkairn+64900649pn14:27
13.Singapori+650065sg06:27
14.Tailanda+660066th05:27
15.Timori Lindor+67000670tl07:27
16.Antarktiku+672 100672 1aq
17.Casey Station (Antarktiku)+672 100672 1aq06:27 - 06:27
18.Davis Station (Antarktiku)+672 100672 1aq05:27 - 05:27
19.Dumont d'Urville Station (Antarktiku)+672 100672 1aq08:27 - 08:27
20.Ishujt Macquarie+672 100672 1aq9:27
21.Mawson Station (Antarktiku)+672 100672 1aq03:27 - 03:27
22.McMurdo Station (Antarktiku)+672 100672 1aq10:27 - 10:27
23.Palmer Station (Antarktiku)+672 100672 1aq19:27 - 19:27
24.Rothera Station (Antarktiku)+672 100672 1aq19:27 - 19:27
25.Syowa Station (Antarktiku)+672 100672 1aq01:27 - 01:27
26.Troll Station (Antarktiku)+672 100672 1aq00:27 - 00:27
27.Vostok Station (Antarktiku)+672 100672 1aq03:27 - 03:27
28.Ishujt Norfolk+672 300672 3nf09:27
29.Brunei+67300673bn06:27
30.Naurua+67400674nr10:27
31.Bougainville+67500675pg09:27 - 09:27
32.Papua Guinea e Re+67500675pg08:27
33.Tonga+67600676to11:27
34.Ishujt Solomon+67700677sb09:27
35.Vanuatu+67800678vu09:27
36.Fixhi+67900679fj10:27
37.Palau+68000680pw07:27
38.Uallis dhe Futuna+68100681wf10:27
39.Ishujt Kuk+68200682ck12:27
40.Niue+68300683nu11:27
41.Samoa Perëndimore+68500685ws11:27
42.Kiribati+68600686ki11:27
43.Kiritimati+68600686ki12:27 - 12:27
44.Tarawa+68600686ki10:27 - 10:27
45.Kaledonia e Re+68700687nc09:27
46.Tuvalu+68800688tv10:27
47.Gambier Islands+68900689pf13:27 - 13:27
48.Marquesas+68900689pf12:57 - 12:57
49.Polinezia Franceze+68900689pf12:27
50.Tokelau+69000690tk11:27
51.Chuuk+69100691fm08:27 - 08:27
52.Mikronezia+69100691fm09:27
53.Pohnpei+69100691fm09:27 - 09:27
54.Ishujt Marshall+69200692mh10:27Udhëzime përdorimi: Prefikset Ndërkombëtare për thirrje ndërkombëtare janë të ngjashme me kodet e qyteteve për thirrje të kryera nga një qytet në një qytet tjetër. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se kodi i qytetit duhet fshirë në rastet e thirrjeve drejt shteteve të tjera. Për thirrje ndërkombëtare, i interesuari duhet të shtypë kodin telefonik të shtetit, i cili zakonisht fillon me 00, më pas të shtypë kodin e qytetit, përgjithësisht duke hequr zeron e parë të këtij të fundit, dhe si përfundim numrin e personit të cilin dëshiron të telefonojë. Si rrjedhojë, numri i telefonit të përdorur për të kryer një thirrje brenda Ishujt Marshall '08765 123456' do të jetë '00692.8765.123456' për thirrje nga Austria, Zvicra apo çdo shtet tjetër.


Kodi internacional telefonik