Kodi internacional telefonik

Lista e renditjes së kodeve telefonikë të shteteve sipas alfabetit,
të renditura sipas emrit të shtetit përkatës:Shteti Kodi internacional telefonik TLD Ora lokale
1.Malajzia+600060my20:00
2.Australia+610061au20:00 - 22:00
3.Ishujt Mc Donald+610061hm18:00
4.Ishujt Heard+610061hm18:00
5.Ishujt Lord Howe+610061au22:30 - 22:30
6.Ishujt Kokos+61 891620061 89162cc18:30
7.Ishulli Kristmas+61 891640061 89164cx19:00
8.Indonezia+620062id19:00 - 21:00
9.Filipinet+630063ph20:00
10.Chatham Islands+640064nz00:45 - 00:45
11.Zelanda e Re / Aotearoa+640064nz00:00
12.Ishujt Pitkairn+64900649pn04:00
13.Singapori+650065sg20:00
14.Tailanda+660066th19:00
15.Timori Lindor+67000670tl21:00
16.Antarktiku+672 100672 1aq
17.Casey Station (Antarktiku)+672 100672 1aq20:00 - 20:00
18.Davis Station (Antarktiku)+672 100672 1aq19:00 - 19:00
19.Dumont d'Urville Station (Antarktiku)+672 100672 1aq22:00 - 22:00
20.Ishujt Macquarie+672 100672 1aq23:00
21.Mawson Station (Antarktiku)+672 100672 1aq17:00 - 17:00
22.McMurdo Station (Antarktiku)+672 100672 1aq00:00 - 00:00
23.Palmer Station (Antarktiku)+672 100672 1aq09:00 - 09:00
24.Rothera Station (Antarktiku)+672 100672 1aq09:00 - 09:00
25.Syowa Station (Antarktiku)+672 100672 1aq15:00 - 15:00
26.Troll Station (Antarktiku)+672 100672 1aq14:00 - 14:00
27.Vostok Station (Antarktiku)+672 100672 1aq17:00 - 17:00
28.Ishujt Norfolk+672 300672 3nf23:00
29.Brunei+67300673bn20:00
30.Naurua+67400674nr00:00
31.Bougainville+67500675pg23:00 - 23:00
32.Papua Guinea e Re+67500675pg22:00
33.Tonga+67600676to01:00
34.Ishujt Solomon+67700677sb23:00
35.Vanuatu+67800678vu23:00
36.Fixhi+67900679fj00:00
37.Palau+68000680pw21:00
38.Uallis dhe Futuna+68100681wf00:00
39.Ishujt Kuk+68200682ck02:00
40.Niue+68300683nu01:00
41.Samoa Perëndimore+68500685ws01:00
42.Kiribati+68600686ki01:00
43.Kiritimati+68600686ki02:00 - 02:00
44.Tarawa+68600686ki00:00 - 00:00
45.Kaledonia e Re+68700687nc23:00
46.Tuvalu+68800688tv00:00
47.Gambier Islands+68900689pf03:00 - 03:00
48.Marquesas+68900689pf02:30 - 02:30
49.Polinezia Franceze+68900689pf02:00
50.Tokelau+69000690tk01:00
51.Chuuk+69100691fm22:00 - 22:00
52.Mikronezia+69100691fm23:00
53.Pohnpei+69100691fm23:00 - 23:00
54.Ishujt Marshall+69200692mh00:00Udhëzime përdorimi: Prefikset Ndërkombëtare për thirrje ndërkombëtare janë të ngjashme me kodet e qyteteve për thirrje të kryera nga një qytet në një qytet tjetër. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se kodi i qytetit duhet fshirë në rastet e thirrjeve drejt shteteve të tjera. Për thirrje ndërkombëtare, i interesuari duhet të shtypë kodin telefonik të shtetit, i cili zakonisht fillon me 00, më pas të shtypë kodin e qytetit, përgjithësisht duke hequr zeron e parë të këtij të fundit, dhe si përfundim numrin e personit të cilin dëshiron të telefonojë. Si rrjedhojë, numri i telefonit të përdorur për të kryer një thirrje brenda Ishujt Marshall '08765 123456' do të jetë '00692.8765.123456' për thirrje nga Austria, Zvicra apo çdo shtet tjetër.


Kodi internacional telefonik