Kodi internacional telefonik

Lista e renditjes së kodeve telefonikë të shteteve sipas alfabetit,
të renditura sipas emrit të shtetit përkatës:Shteti Kodi internacional telefonik TLD Ora lokale
1.Egjipti+2001120eg09:21
2.Sudani i Jugut+211011211ss09:21
3.Maroku+212011212ma08:21
4.Sahara Perëndimore+212 28011212 28eh08:21
5.Algjeria+213011213dz08:21
6.Tunisi+216011216tn08:21
7.Libia+218011218ly09:21
8.Gambia+220011220gm07:21
9.Senegali+221011221sn07:21
10.Mauritania+222011222mr07:21
11.Mali+223011223ml07:21
12.Guineja+224011224gn07:21
13.Bregu i Fildishtë+225011225ci07:21
14.Burkina Faso+226011226bf07:21
15.Nigeri+227011227ne08:21
16.Togo+228011228tg07:21
17.Benini+229011229bj08:21
18.Ishulli Mauricius+230011230mu11:21
19.Liberia+231011231lr07:21
20.Siera Leone+232011232sl07:21
21.Gana+233011233gh07:21
22.Nigeria+234011234ng08:21
23.Çad+235011235td08:21
24.Republika e Afrikës Qendrore+236011236cf08:21
25.Kameruni+237011237cm08:21
26.Kape Verde+238011238cv06:21
27.Sao Tome dhe Principe+239011239st07:21
28.Guineja Ekuatoriale+240011240gq08:21
29.Gaboni+241011241ga08:21
30.Kongo+242011242cg08:21
31.Republika Demokratike e Kongos+243011243cd08:21 - 09:21
32.Angola+244011244ao08:21
33.Guineja-Bisao+245011245gw07:21
34.Territori Britanik në Oqeanin Indian+246011246io14:21
35.Tschagos Archiple+246011246io13:21
36.Ascension Island+247011247ac08:21
37.Sejshelli+248011248sc11:21
38.Sudani+249011249sd09:21
39.Ruanda+250011250rw09:21
40.Etiopia+251011251et10:21
41.Somalia+252011252so10:21
42.Xhibuti+253011253dj10:21
43.Kenia+254011254ke10:21
44.Tanzanija+255011255tz10:21
45.Zanzibari+255 24011255 24tz11:21
46.Uganda+256011256ug10:21
47.Burundi+257011257bi09:21
48.Mozambiku+258011258mz09:21
49.Zambia+260011260zm09:21
50.Madagaskar+261011261mg10:21
51.Majota+262011262yt10:21
52.Reunion+262011262re11:21
53.Zimbabveja+263011263zw09:21
54.Namibia+264011264na09:21
55.Malevia+265011265mw09:21
56.Lesoto+266011266ls09:21
57.Bocvana+267011267bw09:21
58.eSwatini (Suazilanda)+268011268sz09:21
59.Komoret+269011269km10:21
60.Afrika e Jugut+2701127za09:21
61.Shën Elena+290011290sh07:21
62.Tristan da Cunha+290 8011290 8sh08:21
63.Eritrea+291011291er10:21
64.Aruba+297011297aw03:21
65.Ishujt Faroe+298011298fo08:21
66.Grenlanda+299011299gl04:21 - 07:21Udhëzime përdorimi: Prefikset Ndërkombëtare për thirrje ndërkombëtare janë të ngjashme me kodet e qyteteve për thirrje të kryera nga një qytet në një qytet tjetër. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se kodi i qytetit duhet fshirë në rastet e thirrjeve drejt shteteve të tjera. Për thirrje ndërkombëtare, i interesuari duhet të shtypë kodin telefonik të shtetit, i cili zakonisht fillon me 011, më pas të shtypë kodin e qytetit, përgjithësisht duke hequr zeron e parë të këtij të fundit, dhe si përfundim numrin e personit të cilin dëshiron të telefonojë. Si rrjedhojë, numri i telefonit të përdorur për të kryer një thirrje brenda Grenlanda '08765 123456' do të jetë '011299.8765.123456' për thirrje nga Austria, Zvicra apo çdo shtet tjetër.


Kodi internacional telefonik