Kodi internacional telefonik

Lista e renditjes së kodeve telefonikë të shteteve sipas alfabetit,
të renditura sipas emrit të shtetit përkatës:


Kryeni një thirrje telefonike nga


Shteti Kodi internacional telefonik TLD Ora lokale
1.Egjipti+200020eg21:15
2.Sudani i Jugut+21100211ss21:15
3.Maroku+21200212ma19:15
4.Sahara Perëndimore+212 2800212 28eh19:15
5.Algjeria+21300213dz20:15
6.Tunisi+21600216tn20:15
7.Libia+21800218ly20:15
8.Gambia+22000220gm19:15
9.Senegali+22100221sn19:15
10.Mauritania+22200222mr19:15
11.Mali+22300223ml19:15
12.Guineja+22400224gn17:15
13.Bregu i Fildishtë+22500225ci19:15
14.Burkina Faso+22600226bf19:15
15.Nigeri+22700227ne20:15
16.Togo+22800228tg19:15
17.Benini+22900229bj20:15
18.Ishulli Mauricius+23000230mu23:15
19.Liberia+23100231lr19:15
20.Siera Leone+23200232sl19:15
21.Gana+23300233gh19:15
22.Nigeria+23400234ng20:15
23.Çad+23500235td20:15
24.Republika e Afrikës Qendrore+23600236cf20:15
25.Kameruni+23700237cm20:15
26.Kape Verde+23800238cv18:15
27.Sao Tome dhe Principe+23900239st19:15
28.Guineja Ekuatoriale+24000240gq20:15
29.Gaboni+24100241ga20:15
30.Kongo+24200242cg20:15
31.Republika Demokratike e Kongos+24300243cd20:15 - 21:15
32.Angola+24400244ao20:15
33.Guineja-Bisao+24500245gw19:15
34.Territori Britanik në Oqeanin Indian+24600246io1:15
35.Tschagos Archiple+24600246io2:15
36.Ascension Island+24700247ac19:15
37.Sejshelli+24800248sc23:15
38.Sudani+24900249sd21:15
39.Ruanda+25000250rw21:15
40.Etiopia+25100251et22:15
41.Somalia+25200252so22:15
42.Xhibuti+25300253dj22:15
43.Kenia+25400254ke22:15
44.Tanzanija+25500255tz22:15
45.Zanzibari+255 2400255 24tz22:15
46.Uganda+25600256ug22:15
47.Burundi+25700257bi21:15
48.Mozambiku+25800258mz21:15
49.Zambia+26000260zm21:15
50.Madagaskar+26100261mg22:15
51.Majota+26200262yt22:15
52.Reunion+26200262re23:15
53.Zimbabveja+26300263zw21:15
54.Namibia+26400264na21:15
55.Malevia+26500265mw21:15
56.Lesoto+26600266ls21:15
57.Bocvana+26700267bw21:15
58.Eswatini (Suazilanda)+26800268sz21:15
59.Komoret+26900269km22:15
60.Afrika e Jugut+270027za21:15
61.Shën Elena+29000290sh19:15
62.Tristan da Cunha+290 800290 8sh19:15
63.Eritrea+29100291er22:15
64.Aruba+29700297aw15:15
65.Ishujt Faroe+29800298fo19:15
66.Grenlanda+29900299gl15:15 - 16:15


Ju urojmë udhëtim të mbarë dhe/ose marrëveshje të suksesshme biznesi!

Udhëzime përdorimi: Prefikset Ndërkombëtare për thirrje ndërkombëtare janë të ngjashme me kodet e qyteteve për thirrje të kryera nga një qytet në një qytet tjetër. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se kodi i qytetit duhet fshirë në rastet e thirrjeve drejt shteteve të tjera. Për thirrje ndërkombëtare, i interesuari duhet të shtypë kodin telefonik të shtetit, i cili zakonisht fillon me 00, më pas të shtypë kodin e qytetit, përgjithësisht duke hequr zeron e parë të këtij të fundit, dhe si përfundim numrin e personit të cilin dëshiron të telefonojë. Si rrjedhojë, numri i telefonit të përdorur për të kryer një thirrje brenda Gjermania '08765.123456' do të jetë '0049.8765.123456' për thirrje nga Austria, Zvicra apo çdo shtet tjetër.


Kodi internacional telefonik